Talsu Kērlinga Kluba logo un virsraksts.

Ziņas

1/1

Pasaules kērlinga tūres posmā Čehijā puišu komanda izcīna 4.vietu!


 

Čehijā 17. līdz 19.novembrim norisinājās Pasaules kērlinga tūres (WCT) posms, kurā pārstāvot Latvijas junioru puišu izlasi piedalījās Talsu kērlinga kluba komanda TKK/Bremanis.

Pamatturnīru mūsu puišu komanda uzsāka ar zaudējumu pret kopvērtējumā 2.vietas ieguvējiem E.Markusona komandu no Zviedrijas. Sestajā endā zaudētie pieci punkti noteica spēles likteni, paspiežot rokas pēc tā un atzīstot zviedru pārākumu ar 8:2. Turpinājumā komanda nospēlēja pārliecinoši iegūstot uzvaru ar 9:2 pret J.Červenkas vadīto  Slovākijas junioru izlasi. Nākamajā spēlē pretim stājās Čehijas junioru izlase ar P.Marešu priekšgalā. Spēles sākums krietni vien labāks padevās mūsu komandai, izvirzoties vadībā pēc trim endiem ar 4:0. Turpinājumā čehi nespēja pietuvoties rezultātā, līdz ar to pēc sešiem endiem atzīstot mūsu  komandas pārākumu ar 6:2. Uzvaru sērija turpinājās arī ceturtajā spēlē ar 7:3 pārspējot vēl viena komandu no Čehijas. Arī šajā spēlē izdevās labs sākums. Pirmajos divos endos nozagti pieci punkti, kurus vēlāk čehu komandai neizdodas atgūt. Nākamā spēle pret Polijas junioru izlasi noteica vai mūsu komanda iekļūs turnīra pusfinālā. Spēles sākums komandai izvērtās ļoti saspringts, kas atspoguļojas rezultātā pēc pieciem endiem 1:4. Nākamajos endos puišiem izdevās sasparoties un izlīdzināt rezultātu pēc sešiem endiem 4:4, bet spēles beigās jau tiek nozagti pieci punkti, kuri atnes ceturto uzvaru pēc kārtas, gala rezultāts 9:4.

Pusfinālā mūsu komandai vēlreiz pretī stājās E.Markusona komandu no Zviedrijas un šoreiz daudz līdzīgākā spēlē tika piedzīvots zaudējums pašā spēles izskaņā ar 4:5. Izšķirošajā spēlē par 3.vietu, kura mūsu komandai vienlaikus bija arī trešā spēle šajā dienā bija atkal jātiekas Čehijas junioru izlasi un šoreiz jāatzīst šīs komandas pārākums ar 3:10.

Talsu kērlinga kluba un Latvijas junioru izlases galvenā trenera Raimonda Vaivoda komentārs par aizvadīto turnīru:

"Ņemot vērā būtiskās izmaiņas sastāvā un pozīcijās kādas pēdējos mēnešus ir komandu skārušas, ar šī turnīra rezultātu esmu pat ļoti apmierināts. Šis ir līdz šim labākais sasniegums kādai no Latvijas junioru komandām šāda līmeņa sacensībās, laba latiņa citām Latvijas junioru komandām nākotnē. Tika sasniegti visi pirms turnīra nospraustie mērķi un iegūts rezumē par to pie kādām tehniskām, taktiskām un psiholoģiskajām niansēm katram individuāli un komandai vēl jāstrādā, kā arī iegūta informācija par vairāku nacionālo izlašu ar kurām tiksimies Pasaules čempionātā jau janvārī stiprajām un vājajām vietām. Panākuma pamatā šoreiz bija vienkāršs, stabils un salīdzinoši precīzs izpildījums, kā arī laba savstarpējā sadarbība un pozitīvais mikroklimats. Īsts izaicinājums visām komandām bija mainīgais ledus ātrums, tieši spēja pielāgoties šim apstāklim bieži noteica spēles uzvarētāju. Strādāsim cītīgi, lai janvārī būtu vēl labāki!

Raimonds Vaivods
2017-11-22 07:50:01
Visi raksti