Talsu Kērlinga Kluba logo un virsraksts.

Ziņas

1/1

TKK/Blumberga Bremanis izcīna uzvaru Latvijas čempionātā


     No 3. līdz 6. novembrim  Rīgā norisinājās Latvijas kērlinga  čempionāts Jauktajiem pāriem (jaunākā Ziemas olimpisko spēļu disciplīna). Šajā gadā  čempionātā piedalījās 11 komandas, kuru vidū trīs Talsu kērlinga kluba komandas – TKK/Blumberga Bremanis, TKK/Bremane Bremanis, TKK/Bulačņikova Bremanis. Čempionāta nozīmīgumu apliecināja četru Latvijas čempionu komandu līdzdalība,  kā arī tas, ka uzvarētāja iegūs tiesības pārstāvēt Latviju 2017. gada Pasaules čempionātā Letbridžā, Kanādā, kur tiks izcīnītas pēdējās ceļazīmes uz Phenčjanas olimpiskajām spēlēm.

   Lielākās cerības čempionātā tika liktas uz kluba jauniešu komandām TKK/Blumberga Bremanis un TKK/Bremane Bremanis (3. un 5. vieta pagājušajās sezonas čempionātā). TKK/Blumberga Bremanis čempionāta pamatturnīrā izcīnīja trīs uzvaras četrās spēlēs, vienīgo zaudējumu ar 2:7 piedzīvojot pret 2015. gada Latvijas čempioniem LKK/Linde Veidemanis. Ceturtdaļfinālā mūsu komandai pretī stājās pašreizējā Latvijas izlase un čempioni JKK/Rudzīte Zentelis un tika izcīnīta uzvara ar 8:4. Komanda turpināja demonstrēt ļoti labu sniegumu arī pusfinālā ar 7:2 uzvarot 2012. gada Latvijas čempionus SK OB/Regža Freidensons. Finālā mūsu komandai pretī atkal stājās LKK/Linde Veidemanis, kuri līdz tam čempionātā cīnījās bez zaudējumiem. Fināla spēles ievadā augstas spriedzes apstākļos abas komandas pieļāva vairākas kļūdas, tomēr izšķirošajos metienos precīzāk nospēlēja mūsu  komandas spēlētāji. Spēles vidū tablo vēstīja neizšķirtu rezultātu 3:3, taču spēles izskaņā mūsu komanda, uzlabojot izpildījumu un iegūstot stabilitāti, izcīnīja uzvaru visā spēlē ar 7:4. TKK/Bremane Bremanis čempionāta sākums izvērtās samērā veiksmīgs izcīnot pamatturnīrā 2 uzvaras, tomēr turpinājums neizdevās tik veiksmīgs un kopvērtējumā 8. vieta.

   Talsu kērlinga kluba trenera R.Vaivoda komentārs: „Čempionāts augsto likmju dēļ tika pavadīts lielas spriedzes gaisotnē un man par pārsteigumu  ar to viss labāk tika galā tieši mūsu jauniešu komandas. Par uzvaru visā čempionātā reāli cīnījās astoņi pāri. Pirms čempionāta vairākas favorītu komandas piedalījās starptautiskās sacensībās ārpus Latvijas, kas arī šķita būs vājākais mūsu komandu punkts, tomēr to kompensēja ļoti laba spēlētāju tehniskā  sagatavotība, intensīvie un regulārie treniņi uz ledus, stabilitāte un laba komunikācija, kā arī spēja tikt galā ar spriedzi svarīgākajos spēļu brīžos. Savdabīgi, bet līdzšinējos Pasaules čempionātos ļoti labus rezultātus tieši šajā disciplīnā gūst valstis, kuru sastāvā ir gados jauni spēlētāji. Pirmo reizi mūsu spēlētāji dosies uz kērlinga lielvalsti Kanādu, gūstot neaizmirstamus iespaidus un nenovērtējamu pieredzi. Šis nenoliedzami ir arī viens no lielākajiem kluba panākumiem, jo pirmo reizi kāda no kluba komandām izcīna uzvaru Latvijas čempionātā olimpiskajā disciplīnā un pieaugušo konkurencē”.

   Mūsu kērlingisti turpinās sezonu ar dalību nākamajā nedēļas nogalē notiekošajā Rīgas atklātajā čempionātā (TKK/Bremanis, TKK/Vaivods, TKK/E.Bremane, TKK/Bremanis) un Skandināvijas junioru tūres posmu Esbjergā, Dānijā.

   Visas kluba komandas Latvijas čempionātā piedalījās ar Latvijas Kērlinga asociācijas un Talsu kērlinga kluba atbalstu.

Raimonds Vaivods
2016-11-06 21:10:16
Visi raksti