Talsu Kērlinga Kluba logo un virsraksts.

Ziņas

1/1

Mūsu jaunajiem kērlingistiem dubultuzvara Baltijas čempionātā !


Ar abu Talsu kērlinga kluba jauniešu komandu LAT M/Bremanis un LAT W/Bremane dubultuzvaru noslēdzies Baltijas un Latvijas junioru čempionāts.

No 29. aprīļa līdz 1. maijam Tukuma ledus hallē norisinājās Baltijas un vienlaicīgi arī Latvijas junioru kērlinga čempionāts, kurā piedalījās septiņas junioru komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Par galvenajiem sacensību favorītiem varēja uzskatīt Igaunijas meiteņu komandu EST/Turmann, kura š.g. Pasaules junioru čempionātā B grupā izcīnīja 4. vietu, strauji progresējušo Lietuvas puišu komandu LTU/Cepulis un abas mūsu kluba jauniešu komandas. Sacensību pamatturnīrā gan puišu, gan meiteņu komandas spēles aizvadīja viena pret otru, aizvadot viena apļa spēles katrai komandai ar katru. Pēc pamatturnīra rezultātiem divas labākās puišu komandas iekļuva puišu finālā, bet divas labākās meiteņu komandas sacentās meiteņu finālā.

Pamatturnīrā pārliecinošāko sniegumu demonstrēja mūsu puišu komanda LAT M/Bremanis, kuri izcīnīja uzvaras visās sešās spēlēs, t.sk. ar 7:2 pret EST/Turmann, 7:3 pret LTU/Cepulis un 8:3 pret LAT W/Bremane. Finālspēlē LAT M/Bremanis tikās ar LTU/Cepulis, abas komandas līdz spēles vidum demonstrēja ļoti līdzvērtīgu sniegumu, taču pēc pārtraukuma mūsu komandai izdevās piespiest pretiniekus vairākkārt kļūdīties un pārņemt iniciatīvu, izcīnot pārliecinošu uzvaru visā spēlē ar 9:1.

Mūsu meiteņu komandai LAT W/Bremane, kurā šogad notikušas ievērojamas pārmaiņas spēlētāju sastāvā, sacensības izvērtās daudz dramatiskākas. Pamatturnīra ietvaros LAT W/Bremane ar trīs uzvarām sešās spēlēs ieņēma 4. vietu un finālā tai pretī stājās pamatturnīrā 2. vietu  izcīnījusī EST/Turmann. Pamatturnīrā savstarpējā spēlē EST/Turmann izdevās izcīnīt uzvaru ar 7:4, un arī finālspēles pirmajā pusē igaunietes apliecināja savu favorītu statusu nonākot vadībā ar 5:1. Neraugoties uz to mūsu meitenes spēja saņemties un, būtiski uzlabojot izpildījumu, panākt izlīdzinājumu spēles pamatlaikā 6:6. Papildus endā mūsu meitenēm izdevās veiksmīgi nosargāt vienīgo mājās centrā esošo akmeni un piespiest igaunietes izpildīt ārkārtīgi sarežģītu pēdējo sišanas metienu, kurš bija neveiksmīgs. Uzvara visā spēlē ar 7:6!

Līdz ar šo panākumu abas mūsu jauniešu komandas izcīnīja tiesības pārstāvēt Latvijas junioru izlases nākamajā 2016./2017.gada sezonā un pārstāvēt mūsu valsti Pasaules čempionātā B grupā Esterzundā, Zviedrijā.

Komandu sastāvi:

LAT M/Bremanis - Gundars Bremanis, Jānis Bremanis (kapteinis), Kristaps Vilks, Andris Bremanis, treneris Raimonds Vaivods;

LAT W/Bremane – Evelīna Barone, Helma Gerda Bidiņa, Megija Anna Graumane, Zane Ilze Brakovska, Madara Bremane, trenere Iveta Staša Šaršūne.

Talsu kērlinga kluba komandas Baltijas čempionātā startēja ar Latvijas Kērlinga Asociācijas finansiālu atbalstu.

Pamatturnīra rezultāti:

Vieta

   Komandas nosaukums

Spēles

Uzvaras

Zaudējumi

 

 

1.

LAT M / Bremanis

    6

    6

        0

 

 

2.

EST W / Turmann

    6

    4

        2

 

 

3.

LTU M / Cepulis

    6

    4

        2

 

 

4.

LAT W / Bremane

    6

    3

        3

 

 

5.

LAT M / Berķis

    6

    2

        4

 

 

6.

LAT M / Vonda

    6

    2

        4

 

 

7.

LAT W / Bulačņikova

    6

    0

        6

 

 

Kopvērtējums:

Vīriešiem – 1.v. LAT M / Bremanis, 2.v. LTU M / Cepulis, 3.v. LAT M / Vonda, 4.v. LAT M / Berķis

Sievietēm – 1.v. LAT W / Bremane, 2.v. EST W / Turmann, 3.v. LAT W / Bulačņikova.

Raimonds Vaivods
2016-05-02 13:15:56
Visi raksti