Talsu Kērlinga Kluba logo un virsraksts.

Ziņas

1/1

Kluba jauniešu komandas gatavojās Baltijas junioru čempionātam


Nedaudz vairāk kā mēnesis ir atlicis līdz 3. Baltijas junioru čempionātam, kurš vienlaicīgi būs arī Latvijas junioru čempionāts. Pēdējos gados šajos čempionātos mūsu kluba junioru komandām ir sevišķi labi panākumi, izņēmums noteikti nebūs arī šis gads.

Baltijas junioru čempionātā šogad startēs 9 junioru komandas – 7 no Latvijas un pa vienai no Lietuvas un Igaunijas. Kā katru gadu arī šoreiz lielākā pārstāvniecība būs puišu konkurencē – 5, viņu vidū “TKK/Bremanis” skipa Jāņa Bremaņa vadībā, kuri čempionātā startēs mainītās pozīcijās, bet ar ierasto spēlētāju sastāvu, savukārt debija šāda mēroga sacensībās būs vēl vienai kluba puišu komandai “TKK/Zass”, kurus cīņā vedīs skips Kristaps Zass. Ar šīs junioru komandas spēlētājiem iepazīsimies nedaudz vēlāk. Meiteņu konkurencē savukārt startēs 4 komandas, viņu vidū “TKK/Bremane”, kuru cīņā vedīs kapteine Madara Bremane. Katrai no komandām čempionātā noteikti būs savi mērķi, tāpēc vēlam veiksmi visiem tiecoties pēc tā vai to sasniegšanā!

 

Favorīti un iesācēji

 

Puišu konkurencē par galvenajiem favorītiem noteikti varēs uzskatīt mūsu kluba komandu “TKK/Bremanis” un Lietuvas puišu komandu Povila Cepuļa vadībā. Abas komandas šajā gadā ir ievērojami progresējušas un ieguvušas ievērojamu pieredzi arī starptautiskā līmenī. Komandas tikās arī iepriekšējā Baltijas junioru čempionāta finālā, kā arī pēdējos divos Pasaules junioru čempionātos. Lai arī vairumā savstarpējo spēļu mūsu puišu komanda ir bijusi pārāka, būtiskās izmaiņas pozīcijās krietni palielinājusi intrigu šajā pārī. Meiteņu konkurencē par galvenajām favorītēm varēs uzskatīt “TKK/Bremane” un Igaunijas komandu, kuras arī šogad startēja vairākās starptautiskās sacensībās. Abas komandas ir skārušas izmaiņas spēlētāju sastāvos un pozīcijās, kas radīs intrigu arī šajā pārī. Vairākām citām jauniešu komandām un to spēlētājiem šis būs jau otrais vai trešais čempionāts, savukārt komandas, kuras čempionātā debitēs to varēs izmantot vērtīgas pieredzes gūšanai un tiecoties pēc savas pirmās sacensību uzvaras.  

 

TKK/Zass

 

“TKK/Zass” ir jaunākā kluba junioru puišu komanda, kuras pamatsastāvu veido 10-12 gadus veci jaunieši. Komandas spēlētāji MIX sastāvā ar “TKK/Bremanis” spēlētājiem piedalījās vienā no iepriekšējām Amatieru līgas kārtām, savukārt pēdējā kārtā spēlēja jau kā komanda, izcīnot savus pirmos punktus un endus sacensību režīmā. Lai uzzinātu kādi ir jauniešu pirmie iespaidi par sacensībām un treniņiem kērlingā aicinājām dažus no viņiem uz nelielu ekspress interviju.

 

Kristaps Tenis (10 gadi) – mācās Rīgas Angļu ģimnāzijas 4.klasē. Nodarbojās arī ar florbolu un šahu. Atmiņā viss labāk ir palicis pirmais treniņš, kad vienīgais iemeta metienu mājā, savukārt par viss interesantāko uzskata stūra kērlingu un spēles uz punktiem. Uzskata, ka viss sarežģītākais kērlingā ir noturēt līdzsvaru un to vēlās uzlabot pirmo, savukārt no pirmajām sacensībām viss labāk atmiņā palikusi vairāku pretinieku komandas akmeņu iestumšana mājā. Nenoliedzami jautrākais un enerģiskākais puisis komandā!

 

Eduards Seļiverstovs (12 gadi) – mācās Rīgas Franču liceja 6.klasē. Nodarbojās arī ar florbolu un galda hokeju. No pirmā treniņa atmiņā viss labāk ir palicis pirmais kritiens, kurš izrādījies diezgan sāpīgs. Viss vairāk patīk stūra kērlings, savukārt viss sarežģītākais šķiet līdzsvars un spēja atrast pareizo spēku. Vēlās iegūt labāku līdzsvaru un iemācīties sarga spēka metienus.

 

Kristaps Zass (10 gadi) – mācās Rīgas Teikas vidusskolas 4.klasē. Nodarbojās arī ar šahu un futbolu. Arī viņam no pirmā treniņa viss labāk atmiņā palicis kritiens, jo nav gaidījis, ka ledus ir tik slidens. Viss lielāko prieku sagādā spēles uz pus laukuma un uzvaras pret treneri. Sarežģītākais kērlingā šķiet  metiens “Freeze” un pareizā spēka atrašana, savukārt par savu mērķi nākotnē uzskata metienu izdarīšanu pašā mājas centrā un kļūšanu par komandas kapteini.

 

Vēlam visiem kluba jauniešiem un treneriem sasniegt savus un komandu mazos un lielos mērķīšus čempionātā!

Raimonds Vaivods
2017-03-09 16:49:49
Visi raksti