Talsu Kērlinga Kluba logo un virsraksts.

Ziņas

1/1

Mūsu jaunie kērlingisti ar panākumiem atgriežas no Pasaules junioru čempionāta


 

 

 

 

 

 

 

No 3. līdz 10. janvārim Esterzundā, Zviedrijā norisinājās Pasaules junioru čempionāts B grupa, kurā, pārstāvot Latvijas junioru vīriešu un sieviešu izlases, piedalījās Talsu kērlinga kluba komandas TKK/Bremanis un TKK/Bremane. Abām komandām kā mērķis tika izvirzīts iekļūšana vismaz sacensību ceturtdaļfinālā.

TKK/Bremanis šoreiz startēja “nāves grupā” ar Krievijas, Čehijas, Itālijas, Lietuvas, Austrijas un Austrālijas vienaudžiem. Mūsu puiši čempionātu uzsāka ar divām pārliecinošām uzvarām – 10:2 pret Austrāliju un 10:4 pret Lietuvu. Viens no svarīgākajiem uzdevumiem šajās spēlēs bija puišiem aprast ar ledus īpatnībām un arēnas vidi. Nākamo spēli puiši aizvadīja pret pagājušā gada šo sacensību uzvarētajiem – Krieviju. Mūsu puiši aizvadīja vienu no precīzākajām spēlēm komandas pastāvēšanas laikā un cīņā līdz pēdējam akmenim izrāva uzvaru ar 6:5. Ļoti precīzu un skaistu spēli mūsu puišu komanda demonstrēja arī pret nākamajiem bronzas medaļu ieguvējiem Itāliju, kurai gan nācās piekāpties ar 6:7. Šajā spēlē fantastisku sniegumu demonstrēja Itālijas komandas ceturtais spēlētājs, turklāt īpašu “odziņu” spēlei piedeva skaļā un kaitinošā Itālijas treneru un fanu uzvedība. Mūsu komandas ceturtā spēlētāja Andra Bremaņa lieliskais sniegums un laba pretinieku komandas vājo vietu izpēte ļāva mūsu puišiem sacensības turpināt ar uzvaru 8:5 pār ļoti neērto pretinieci Čehiju, savukārt pamatturnīru noslēdzām ar ļoti pārliecinošu un skaistu uzvaru ar 16:1 pār Austriju (šo spēli labā video kvalitātē iespējams noskatīties ierakstā - https://www.youtube.com/watch?v=7mGE6gLe0tI).

Ceturtdaļfinālā mūsu puiši tikās ar līdz tam neuzvarēto un šo sacensību uzvarētāju Ķīnas izlasi, kuras vienīgā vājā vieta sacensībās bija spēles sākuma endi. Bažas darīja arī iegūtā informācija, ka sagatavošanās periodā Ķīnas izlase veica 1-2 ledus treniņus katru dienu, tomēr visu izšķīra pati spēle. Lai arī līdz spēles  vidum mūsu puiši turēja līdzīgu rezultātu 2:3, spēles vidus tika sasteigts un vairākas pieļautās kļūdas 4.endā rezultējās ar 2:6. Pēc šī enda ķīnieši uzsāka ļoti precīzu izsišanas taktiku, likvidējot visas mūsu komandas cerības atspēlēties, noslēgumā zaudējums spēlē 3:9. Mūsu komandai tas kopvērtējumā deva 5.vietu 23 komandu konkurencē. Visas spēles (“metienu pēc metiena”) var noskatīties arī  vietnē - http://livestones.curlcoach.com/events.

TKK/Bremanis sastāvs – Anrijs Mikus Briežkalns, Jānis Bremanis, Kristaps Vilks, Andris Bremanis, Gundars Bremanis, treneris Raimonds Vaivods.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TKK/Bremane čempionātā izcīnīja uzvaras ar 9:7 pret Čehiju, 14:1 pret Spāniju, 14:5 pret Igauniju (https://www.youtube.com/watch?v=NengeE1qubw) un 13:5 pret Rumāniju, bet tika piedzīvoti zaudējumi 5:8 pret Norvēģiju un 3:6 pret sacensību uzvarētāju Skotiju. Pārspēlēs par tikšanu ceturtdaļfinālā mūsu meitenes atkārtoti tikās ar čehietēm un šoreiz piedzīvoja zaudējumu 2:5, kopvērtējumā ierindojoties 12.vietā 21 komandu konkurencē. 

TKK/Bremane sastāvs – Evelīna Barone, Madara Bremane, Laura Gaidule, Megija Anna Graumane, Zane Ilze Brakovska, trenere Santa Blumberga.

Talsu kērlinga klubs vēlas pateikties Latvijas Kērlinga Asociācijai un Talsu novada pašvaldībai  par finansiālo atbalstu, kā arī fiziskās sagatavotības trenerim Jānim Volajam, sporta psiholoģei Lāsmai Lapiņai un visiem atbalstītajiem, kuri sekoja jauniešu startiem čempionātā.

Raimonds Vaivods
2017-01-12 12:18:58
Visi raksti